ua en ru

Поліція Македонії сльозогінним газом розігнала біженців на кордоні з Грецією

Поліція Македонії сльозогінним газом розігнала біженців на кордоні з Грецією Фото: частина людей отримали поранення

Натовп із 500 мігрантів намагався штурмувати прикордонний паркан

Поліція Македонії застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати сотні мігрантів, які намагалися прорватися до країни крізь паркан на кордоні з Грецією. Біля паркану з грецького боку зібралося близько 500 людей, передає Reuters.

Зазначено, що інцидент стався неподалік пункту пропуску Ідомені на грецько-македонському кордоні. Анонімне джерело агентства у македонській поліції розповіло, що натовп намагався штурмувати прикордонний паркан.

"Вони кидали каміння у македонську поліцію. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ", - зазначило джерело.

"Мігранти тиснули на паркан, але залишалися з грецького боку кордону. Паркан стоїть, вони не прорвалися крізь нього", - розповів агентству представник поліції.


Своєю чергою волонтерські організації заявили, що їм довелося надавати допомогу людям, які постраждали він сльозогінного газу.

"У нас є поранені і ми дуже зайняті", - заявив представник "Лікарів без кордонів".

Як відомо, з середини лютого понад 11 тисяч мігрантів розмістилися у наметовому таборі для біженців на грецькому боці кордону - після того, як балканські країни закрили для мігрантів шлях далі до Північної Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біженці влаштували безлади у центрі розміщення для нелегальних мігрантів на грецькому острові Самос.