ua en ru

Поліція відкрила справу за фактом розгрому магазину зі стертими графіті часів Майдану

Поліція відкрила справу за фактом розгрому магазину зі стертими графіті часів Майдану Фото: Нацполіція України (facebook.com odesapolice)

Відкрито кримінальне провадження за фактом розгрому за статтею 194 КК України

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом розгрому активістами магазину в центрі Києва зі стертими графіті часів Революції Гідності 2013-2014 років. Про це повідомила речник столичної поліції Оксана Блищик, передають "Українськи новини".

Повідомляється, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження майна магазину елітних меблів "Емпоріум" по вул. Грушевського, на фасаді якого напередодні змили графіті, які були нанесені у ході історичних подій Революції Гідності.

"Відкрили кримінальне провадження за фактом за статтею 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна)", - сказала вона.

Зараз за даним фактом ведеться розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення графіті, які були нанесені у ході історичних подій Революції Гідності на фасаді будинку по вул. Грушевського у Києві.

Наказом Міністерства культури України №869 від 15.10.2014 місце бойових дій і масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського в місті Київ під час акцій протесту в лютому 2014 року віднесено до об'єктів культурної спадщини, пошкодження або знищення яких тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 298 КК україни (нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури).