ua en ru

Поліція Криму оголосила у розшук близько 6 тис. осіб, причетних до окупації

Поліція Криму оголосила у розшук близько 6 тис. осіб, причетних до окупації Ілюстративне фото: Анатолій Бахчиванжі (president.gov.ua)

Оголошені в розшук 5800 осіб

Поліція Криму оголосила у розшук близько 6 тис. осіб, причетних до окупації півострова. Про це сьогодні, 25 квітня, повідомив начальник Головного управління Національної поліції у АР Крим та Севастополя Анатолій Бахчиванжі, передає прес-служба поліції.

"Оголошено в розшук 5800 чоловік, які несли службу і залишилися там після відводу військових частин на материк. Вперше за чотири роки з моменту окупації півострова Крим створено реєстр учасників незаконно сформованого збройного формування. Туди внесені дані щодо 860 осіб. Люди, які приймали рішення, брали участь у захопленні військових гарнізонів, які знаходяться там", - повідомив він.

За словами Бахчиванжі, в перші місяці 2018 року поліція вилучила 79 одиниць вогнепальної зброї (у порівнянні з 19 одиницями - в 2017 році), 4 гранатомети, 2 вогнемета, 30 гранат, три кг пластиду, близько 15 тис. патронів, і 1 кг наркотичних речовин. Також у 32 кримінальні правопорушення 37 особам повідомлено про підозру.

Нагадаємо, сьогодні Національна поліція України оголосила про набір на 60 вакантних місць в патрульній поліції Криму.