ua en ru

Поліція Канади впізнала особу, яка вчинила наїзд на перехожих

Поліція Канади впізнала особу, яка вчинила наїзд на перехожих Фото: поліція

Нападник виявився сомалійським біженцем

Поліція Канади розповіла, що чоловік, який навмисно наїхав на перехожих в Едмонтоні, був біженцем з Сомалі. Про це повідомляє Reuters.

В поліції відмовилися назвати ім'я нападника, але відзначили, що він був відомий правоохоронцям. Відносно чоловіка у 2015 році проводилась перевірка через повідомлення про його радикальні погляди, проте на той момент поліція вирішила, що він не представляє небезпеки.

Так, канадський телеканал CBC заявив з посиланням на джерела, що нападник на людей в Едмонтоні був 30-річний Абдулахі Хасан Шаріф.

Крім того, поліцейські повідомили, що підозрюваний у нападі був вже відомий правоохоронним органам. Також, за повідомленнями поліції, під час затримання з машини нападника вилучили прапор "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Канаді в місті Едмонтон чоловік напав з ножем на офіцера, а після на фургоні наїхав на перехожих, в результаті чого постраждали 4 людини.

Так, згідно з інформацією видання, спочатку чоловік напав на офіцера, а потім зник з місця події на білому фургоні. Незабаром його зупинили поліцейські з метою перевірити документи. В цей час в ході погоні нападник знову спробував сховатися і наїхав на пішоходів. Від зіткнення транспортний засіб перекинувся.