ua en ru

Поліція Італії застосувала сльозогінний газ проти учасників протесту на саміті G7

Поліція Італії застосувала сльозогінний газ проти учасників протесту на саміті G7 Фото: в Італії використали сльозогінний газ проти учасників протесту

В акціях протесту взяли участь до 3 тисяч людей

Поліція Італії застосувала сльозогінний газ проти учасників протесту проти саміту G7 в районі міста Таорміна на Сицилії. Про це повідомляє видання La Repubblica.

Повідомляється, що в акціях протесту взяли участь до 3 тисяч людей. Під час демонстрації антиглобалістів, протестувальники застосували піротехніку, після чого поліція почала розгін учасників маршу. Для того, щоб придушити опір, сили правопорядку застосували сльозогінний газ.

Як наголошується, в акціях протесту взяв участь мер італійського міста Мессіна, одягнений у футболку з написом "Ми вітаємо мігрантів, ми всі - мігранти". Деякі учасники акції вигукували антивоєнні гасла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави держав і урядів країн "Великої сімки" (США, Великобританія, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія) не можуть узгодити спільну позицію щодо боротьби з торговим протекціонізмом в остаточному комюніке за підсумками саміту G7.