ua en ru

Поліція не допустила кровопролиття перед Радою, - Князєв

Поліція не допустила кровопролиття перед Радою, - Князєв Фото: Сергій Князєв (mvs.gov.ua)

Глава Нацполіції повідомив про два випадки побиття правоохоронців

Під час акцій протесту перед Верховною Радою правоохоронці запобігли спробам "розхитати ситуацію" і спровокувати кровопролиття. Про це заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв на брифінгу в ніч на середу, передає "112 Україна".

"Нам достеменно відомо, що деякі радикальні сили намагалися спровокувати ситуацію і закінчити захід кров'ю. Протягом минулої доби ми повідомляли про те, що вилучили велику кількість вибухових речовин, гранат, автоматів, димових шашок, балаклав, гостро заточених предметів", - розповів Князєв.

Він також стверджує, що загородження і металошукачі на акції були встановлені поліцією лише для безпеки громадян, оскільки ніхто не забув 31 серпня 2015 року, коли принесена граната забрала життя людей.

Зі слів Князєва, зафіксовано вже два випадки побиття правоохоронців, які наразі перебувають у лікарні з тілесними ушкодженнями середньої тяжкості.

Нагадаємо, генпрокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що намети, які встановили протестувальники перед Верховною Радою, зносити не будуть.