ua en ru

Поліція Чернігівській області виявила 5 вантажівок з львівським сміттям

Поліція Чернігівській області виявила 5 вантажівок з львівським сміттям Фото: поліція

За накладними вантаж прямував у Дніпропетровську та Київську області

Поліція Чернігівській області виявила 5 вантажівок із львівським сміттям у районі села Нова Басань Бобровицького району, на трасі "Київ-Суми". Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в Чернігівській області.

"Сьогодні близько опівночі в Бобровицькому районі наряд поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області спільно з групою реагування патрульної поліції Бобровицького відділення поліції зупинили 5 вантажівок з львівським сміттям", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, біля села Нова Басань Бобровицького району, на трасі "Київ-Суми", правоохоронці помітили 2 фури з номерними знаками західних областей. За документами побутові відходи везли в Дніпропетровську область.

Так, під час перевірки цих двох вантажівок, під'їхали ще 3 фури, які за документами повинні були доставити львівське сміття в Київську область. У контейнері кожного авто знаходилось 20 тонн відходів. На місце події прибули слідчо-оперативна група та керівництво Бобровицького відділення поліції.

altaltaltalt

Фото: поліція виявила 5 вантажівок з львівським сміттям

За фактом порушено кримінальне виробництво за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу (забруднення або псування земель), яке карається штрафом до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Готується клопотання до суду про арешт автомобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києво-Святошинському районі Київської області, біля села Бузова, місцеві жителі припинили спробу двох вантажівок з побутовими відходами вивантажити сміття, привезений зі Львова.