ua en ru

У поліції розповіли подробиці спецоперації в Маріуполі 17 червня

У поліції розповіли подробиці спецоперації в Маріуполі 17 червня Фото: поранений правоохоронець у лікарні

Маріупольський поліцейський отримав 50 осколкових поранень ніг

Під час спецоперації у Маріуполі 17 червня місцевий поліцейський отримав 50 осколкових поранень ніг. Нині він перебуває у лікарні, його життю нічого не загрожує, повідомляє прес-служба ГУНП у Донецькій області.

У відомстві нагадали, що під час вчорашньої спецоперації із затримання зловмисника, який у житловому кварталі Маріуполя розпочав перестрілку та привів у дію гранату, постраждав один правоохоронець - 36-річний працівник відділу швидкого реагування ГУНП в області майор поліції на позивний "Старий".

Зазначено, що поліцейський першим пішов через вікно на штурм квартири, де забарикадувався озброєний зловмисник.

"Увійшов до кімнати - почалася автоматна черга. Я став за стінку. Його не бачив. Чую: чека відскочила, впала граната. Я швидко впав. Пролунав вибух - і знову автоматна черга", - розповів Сергій.


У поліції розповіли, що боєприпас розірвався біля ніг правоохоронця, верхню частину його тіла врятував щит. Водночас на підвіконні квартири перебував товариш поліцейського, який ішов слідом за ним.

"Вибуховою хвилею хлопця відкинуло назад на землю, але серйозних поранень він не отримав. Поміж тим, коли до кімнати увійшов Сергій, та тим, коли його товариша відкинуло на вулицю, пройшло не більше 5 секунд", - йдеться в повідомленні.

Згодом правоохоронці розпочали багаточасові переговори, внаслідок яких порушник здався.

Нагадаємо, 17 червня у Маріуполі під час санкціонованого обшуку в рамках розслідування кримінального провадження, маріуполець забарикадувався у своїй квартирі. Здійснюючи опір, він кинув гранату, тим самим поранивши працівника правоохоронного органу. Загалом спецоперація тривала понад 4 години. Після тривалих переговорів зловмисник здався поліції.

Встановлено, що правопорушник зберігав у квартирі пістолет ТТ, 750 патронів, гранату та перероблену рушницю "Сайга".