ua en ru

В поліції прокоментували затримання блогера Ананьєва

В поліції прокоментували затримання блогера Ананьєва Фото: Валерій Ананьєв (facebook.com/id.ananiev)

Затримання пов’язане з інцидентом, який стався у січні 2016 

У поліції опублікували офіційний коментар щодо затримання ветерана бойових дій на Донбасі, блогера Валерія Ананьєва. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції Дніпра.

Зокрема, у поліції нагадали про інцидент, який відбувся у січні 2016 року.

"Під час тренування у спортзалі в смт. Гвардійське між двома чоловіками відбувся конфлікт. Після словесної перепалки один з чоловіків завдав декілька ударів кулаком в обличчя іншому. Потерпілий був доставлений до лікарні, де йому встановили діагноз "крововилив навколо очей, забій головного мозку І ступеню, перелом кісток носу зі зміщенням", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчим відділом ця подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (легкі тілесні ушкодження).

Згідно з довідкою судмедекспертизи, в якій було зазначено ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, кваліфікацію кримінального провадження було змінено на ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Після проведення відповідних слідчих дій, 23.03.2018 року у зв’язку з неявкою до органів досудового слідства, його близьким родичам було вручено письмове повідомлення про підозру та повідомлено про необхідність явки до Новомосковського відділу поліції. У зв’язку з відсутністю можливості проведення слідчих дій з підозрюваним, чоловіка було оголошено у розшук 4 квітня 2018 року.

"Весь цей час співробітники поліції неодноразово розмовляли з підозрюваним по телефону та пояснювали законні вимоги щодо його явки до відділення поліції. 7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс ухвалу на примусове затримання чоловіка для обрання йому міри запобіжного заходу", - зазначили у прес-службі поліції.

Нагадаємо, 10 вересня стало відомо про затримання Валерія Ананьєва.

Відомо, що 10 вересня о 19.00 у Валерія Ананьєва повинна була відбутися презентація в Дніпрі його книги "Сліди на дорозі". Але в призначений час блогер на заході не з'явився, а написав на своїй сторінці, що його затримали і везуть в Новомосковськ, Дніпропетровської області.

Спікер Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Старчевська в коментарі РБК-Україна повідомила, що 11 вересня відбудеться засідання суду щодо обрання Ананьєву міри запобіжного заходу.

В свою чергу Ананьєв підтвердив інформацію, що 11 вересня близько полудня буде суд.

"Мене повинні відпустити і я сподіваюсь, що цей цирк закінчиться", - написав блогер на своїй сторінці у Facebook.