ua en ru

У поліції Лондона повідомили про зростання рівня злочинності після Brexit

У поліції Лондона повідомили про зростання рівня злочинності після Brexit Фото: у Британії зростає рівень расизму після Brexit

У Скотланд-Ярді стурбовані зростанням числа проявів расизму

У період з 24 червня по 2 липня у Лондоні поліція зафіксувала 599 правопорушень на ґрунті расизму й ненависті, що на 52% більше, ніж за тиждень, який передував референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit). Про це повідомляє Sky News.

Як наголошується, в Скотланд-Ярді висловили стурбованість зростанням числа проявів нетерпимості, особливо у відношенні деяких національних громад.


Крім того, більшість подібних правопорушень пов'язані зі словесними образами. Поліція просить негайно повідомляти про факти дискримінації.

"Кримінальні зведення показали збільшення числа випадків злочинів на ґрунті ненависті після референдуму і в інших районах країни", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав лідерів кампанії за вихід Великобританії з Євросоюзу - екс-мера Лондона Бориса Джонсона і лідера Партії незалежності Об'єднаного Королівства (UKIP) Найджела Фараджа - "ретронаціоналістами і непатріотами".