ua en ru

У поліції Лондона розповіли про новий метод боротьби з терористами

У поліції Лондона розповіли про новий метод боротьби з терористами Фото: поліція Британії (twitter.com/Metropolitan Police)

Засіб здатний зупинити вантажівку масою до 17 тон

У поліції Лондона розробили новий метод для запобігання терактам, які здійснюють терористи на автомобілях, що врізаються у пішоходів. Про це повідомляє The Times, посилаючись на заяву британської поліції.

Зокрема, правоохоронці планують для зупинки "автотеррорістов" використовувати спеціальну мережу з вольфрамовими шипами. Так, новий спецзасіб отримав назву Talon ("Кіготь").

Відзначається, що сітка розгортається на дорозі перед рухомим засобом. Після того як машина наїжджає на "кіготь", шипи встромлюють у колеса і обплутують їх, після чого вони припиняють крутитися і машина втрачає хід.

Зазначено, що подібні сітки можна буде розгортати навколо місць проведення масових заходів, забезпечуючи безпеку їх учасників. За оцінками поліції, для розгортання "кігтя" менш ніж за хвилину досить усього двох співробітників. При цьому сітка здатна зупинити вантажівку масою до 17 тон.

"Це обладнання, безсумнівно, може потенційно врятувати життя і є лише одним з ряду заходів, спрямованих на забезпечення захисту пішоходів у Лондоні", - прокоментував нововведення представник поліції.

Нагадаємо, у квітні поліції Британії дозволили стріляти на ураження у водіїв, які вирішили використовувати автомобіль для наїзду на громадян. Зазначалося, що раніше британським поліцейським було заборонено стріляти по водіях транспорту, що рухається, оскільки це могло створити додаткові труднощі. Разом з тим, після серії терактів в Лондоні, Ніцці та Берліні з використанням автомобіля, було вирішено скасувати заборону.