ua en ru

Поліції Британії дозволили стріляти на поразку у водіїв-терористів

Поліції Британії дозволили стріляти на поразку у водіїв-терористів Фото: поліція Британії

Раніше британським поліцейським було заборонено стріляти по водіям транспорту, що рухається

Поліції Британії дозволили стріляти на поразку у водіїв, які вирішили використовувати автомобіль для наїзду на громадян. Про це повідомляє ВВС з посиланням на одного з провідних експертів державної поліції країни по збройному поліцейському патрулюванню, головного радника Саймона Честермана.

Як зазначається, раніше британським поліцейським було заборонено стріляти по водіям транспорту, що рухається, оскільки це могло створити додаткові труднощі. Разом з тим, після серії терактів в Лондоні, Ніцці та Берліні з використанням автомобіля, було вирішено скасувати заборону.

"Раніше наша політика поведінки в таких ситуаціях зводилася до того, щоб не стріляти в транспортний засіб, що рухається через небезпеку, яку ми могли створити, потрапивши у водія. Але якщо машина спочатку використовується як зброя нападу, не так вже й багато можливостей її зупинити, особливо якщо це велика вантажівка...Єдиний варіант - застрелити водія", - сказав Честерман.

За словами Честермана, трудністю для поліції в такій ситуації є ймовірність, що куля при стрільбі може рикошетом відлетіти від скла.

Крім того, він зазначив, що тепер замість наказу "виявити, оточити і нейтралізувати" озброєні поліцейські повинні будуть слідувати наказу "виявити та надати протидію".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 22 березня уродженець Британії Халід Масуд (52 роки) влаштував теракт в Лондоні. Чоловік на позашляховику збив кількох перехожих на Вестмінстерському мосту, а потім, вийшовши з машини, спробував проникнути в будівлю парламенту Великобританії, напавши з ножем на співробітників поліції. Кількість загиблих в результаті теракту склала 6 осіб.