ua en ru

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста, відсторонили від роботи на масових акціях

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста, відсторонили від роботи на масових акціях Фото: зіткнення на вулиці Грушевського (mvs.gov.ua)

Наразі правоохоронці з’ясовують обставини, за яких стався інцидент

Поліцейський, який застосував газ проти проти журналіста "Радіо Свобода" Сергія Нужненка під час розгону наметового містечка біля Верховної ради 3 березня, тимчасово не братиме участі в масових акціях. Про це повідомив начальник управління патрульної поліції міста Києва Юрій Зозуля в ефірі "Громадського радіо".

"До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними та нормальними. Я допускаю, щоб будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в жодному разі не може бути виправданням поліцейського", - пояснив Зозуля.

Він зазначив, що поліцейський не служив раніше у спецпідрозділі поліції "Беркут", а працює у патрульній поліції. Наразі правоохоронці з’ясовують обставини, за яких стався інцидент.

Нагадаємо, 3 березня за фактом можливого перешкоджання поліцейськими професійній діяльності журналіста "Радіо Свободи" було відкрито кримінальне провадження.