ua en ru

Поліцейські у 2019 році отримуватимуть від 9 тис. гривень зарплати, - Мінфін

Поліцейські у 2019 році отримуватимуть від 9 тис. гривень зарплати, - Мінфін Фото: Оксана Маркарова (УНІАН)

Також у бюджеті-2019 закладено не менше 10 тисяч гривень зарплати для військового

У Державному бюджеті на 2019 рік закладено не менше 10 тисяч гривень зарплати для військового та не менше 9 тисяч для працівника поліції. Про це повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова під час презентації проекту Державного бюджету у Верховній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"В проекті державного бюджету на 2019 рік ми забезпечили ресурсом всі головні наші пріоритети. Першим пріоритетом є оборона. Ми визнаємо в державному бюджеті, що ми маємо справу з агресією: військовою, економічною, гібридною в середині країни. В проекті бюджету закладено 209,7 мільярди гривень і виконано повністю завдання як президента України, так і рішення РНБО щодо підвищення на 30% щодо грошового забезпечення рядового військовослужбовця не менше 10 тис. гривень, а рядового поліції та ДСНС - не менше 9 тисяч гривень", - повідомила Маркарова.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада України підтримала за основу та в цілому у першому читанні законопроект №8394 "Про внесення зміни до статті 12 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Крім того, повідомлялося, що президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО щодо підвищення грошового забезпечення українських воїнів у 2019 році.