ua en ru

Політолог заявив про активізацію "Самопомічі" в лобіюванні інтересів Коломойського

Політолог заявив про активізацію "Самопомічі" в лобіюванні інтересів Коломойського Фото: Кирило Сазонов

Експерт також заявив, що докази "Самопоміч" надала сама

Партія "Самопоміч" активізувалася лобіюванні інтересів олігарха Ігоря Коломойського, який хоче отримати пільги на електроенергію для своїх феросплавних заводів. Про це на Facebook написав політолог Кирило Сазонов.

"Пам'ятаєте, я писав, що боротьба "Самопомочі" з формульним підходом у тарифоутворенні на електроенергію - це боротьба Коломойського за право отримувати е/е для своїх феросплавних заводів з низькою неринковою ціною? Боротьба за привілей купувати електроенергію за неринковою, а вироблені з неї феросплави (де частка в собівартості е/е до 50%) продавати за ринковою! Тоді ще багато хто не вірив", - написав він

Експерт також заявив, що докази "Самопоміч" надала сама. "11 травня Вікторія Войціцька (депутат від "Самопомочі") на своєму ФБ публічно оголосила, що ініціювала засідання спецкомісії ВР з реприватизації "Західенерго". ... Не так вже і давно підконтрольна Коломойському компанія "Бізнес-інвест" зверталася до суду з того ж приводу. І програла всі інстанції", - додав Сазонов.

При цьому він опублікував копії документів, які, на його думку, можуть свідчити про однакові формулювання "Самопомичі" і структури Ігоря Коломойського щодо компанії "Західенерго".

"На одному з них – фрагмент позовної заяви "Бізнес-інвесту" (там ще печатка у нижньому правому куті). На другому – проект рішення Спецкомісії, який Войціцька запропонувала народним депутатам. Як бачимо, не тільки суть претензій, але навіть мовні конструкції збігаються", - зазначив Сазонов.

Джерело фото - сторінка Кирила Сазонова на Facebook

altalt