ua en ru

Політолог прокоментував зустріч Рабіновича і Карпюка

Політолог прокоментував зустріч Рабіновича і Карпюка Фото: Вадим Рабінович (zagittya.com.ua)

Експерт вважає зустріч Рабіновича і Карпюка важливою подією

Зустріч народного депутата і лідера політичної партії "За життя" Вадима Рабіновича з українським політв'язням Миколою Карпюком — одна з важливих подій за останній час, яка заслуговує уваги з боку громадськості. Про це заявив експерт Владислав Дзівідзінский на своїй сторінці в Facebook.

"Такі речі, як зустріч Рабіновича з українським патріотом, який не втратив гідності, не зраджує принципам і оберігає віру в світле майбутнє, ближче і важливіше для простих громадян і свідомих українців, ніж порожні теми, в які влада інтенсивно залучає нас останнім часом", - відзначає експерт.

За словами політолога, Рабінович "не побоявся, як деякі представники влади, поїхати в Росію, одну з найвідоміших в'язниць "Владимирський централ".

"Що можуть показувати по телебаченню в російській в'язниці? Звичайно ж, "Перший канал" і "Росія 24". Зрозуміло, що об'єктивну інформацію з України там отримати практично неможливо. Тому візит представника українського політикуму і нагадування про те, що він тут не забутий, є важливим знаком підтримки нашого засудженого співвітчизника", - написав експерт.

Він також заявив, що риторика Рабіновича під час зустрічі з Карпюком мала "об'єднуючий" характер.

"Враховуючи, що Карпюк є представником "Правого сектора", то цікавим елементом відеозапису зустрічі стає той факт, що Рабінович виступає з активною об'єднуючою риторикою. Він відразу заявив, що не ділить Україну на Схід і Захід, а українців — на бандерівців та москалів, підкресливши, що українці — єдиний народ", - зазначив політолог.

Він упевнений, що "навіть якщо ця поїздка — тільки робота Рабіновича на електорат, то досить смілива".

"А найдивніше в цьому те, що, незважаючи на масу патріотичних гасел і заяв різних політиків, саме Рабінович поїхав підтримати представника "Правого сектора", — констатує експерт.

На думку Дзівідзінского, завдяки візиту нардепа до Карпюка в суспільстві з новою силою піднялася хвиля заяв з вимогою надати свободу українському політв'язню.