ua en ru

Експерт прокоментував рішення Степанова внести заставу за активіста

Експерт прокоментував рішення Степанова внести заставу за активіста Фото: Олексій Кошель (wikipedia.org/Drybachok1994)

На думку експерта, рішення Степанова має надзвичайно велике значення для регіону

Генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель прокоментував рішення голови Одеської обладміністрації Максима Степанова внести заставу для звільнення з СІЗО одного з лідерів громадського опору забудові історичного центру Одеси Сергія Стерненка.

На думку експерта, таке рішення Степанова має надзвичайно велике значення для регіону, антикорупційних змін і компоненти безпеки. Він вважає, що дії голови ОДА були узгоджені з президентом.

"Одеса та Одеська край перестають бути стартапом для власників закордонних паспортів, і все більше набувають рис потужного регіону з сильною проукраїнською вертикаллю. Де влада більше орієнтується на стабільність регіону і співпрацю з населенням, а не на самозбагачення або самопіар", - вважає Кошель.

"Сьогодні важливо скористатися відносним перемир'ям на фронті, щоб зміцнити державну вертикаль і позбутися таких політиків, як мер Одеси Труханов, які шантажують країну нестабільністю в повірених їм громадах, виторговуючи собі бізнес-преференції, корупційні кейси або такі банальні речі, як забудова парку або знищення військового аеродрому", - додає політичний експерт

"Ситуація з парком - взагалі верх цинізму. Наближені до мера Труханова бізнесмени намагаються побудувати об'єкт в одному з головних символів Одеси. Насправді це є наслідком непокараних фальсифікацій на виборах. Ті, хто "робив перемогу" меру, відкупають свої активності саме такими корупційними схемами. Насправді це недоробки прокуратури. Більш того, після оприлюднення фактів наявності російського паспорта у мера Труханова, він повинен у щоденному режимі з'являтися в офісі Служби безпеки України, а не займатися будівельними проектами в зеленій зоні", - підкреслює генеральний директор КВУ.

Як відомо, в Одесі активісти виступили проти рішення міської влади і мера міста Геннадія Труханова дозволити вирубку дерев у міському парку та його забудову. Після цього лідери акції протесту були затримані. Один з лідерів акції протесту, Максим Стерненко, отримав 60 діб СІЗО з правом вийти під заставу 608 000 гривень. Після цього голова Одеської ОДА Максим Степанов заявив про готовність внести заставу для звільнення Сергія Стерненка, заявивши, що не поділяє його політичних поглядів, але діє в інтересах одеситів.