ua en ru

Політолог назвав главу ДніпрОДА лідером "негрузинської" ефективності

Політолог Володимир Цибулько назвав голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченко "лідером "негрузинської ефективності". Про це він написав у своєму блозі, коментуючи суперечку губернаторів і перші 100 днів роботи Резніченко.

"Своїм спором з Мехаїлом Саакашвілі в Одесі, що його так тактовно обірвав президент Порошенко, голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко позначився як лідер "негрузинської" ефективності, привнісши додаткову інтригу в політичну драматургію сьогодення".

"За Різниченка, Дніпро став не першим, але й не другим містом країни. Перші сто днів пішли на зміну стилю та на створення надійної опори Президента в області. Адже Україна стомилася від економічного шантажу Коломойського, взамін на безпеку. По суті з боку Коломойського шантаж перетворювався в цілу систему оборони інтересів групи Приват.

Тому потрапляючи в силове поле стилю Коломойського перед Валентином Резніченком стояло комплексне завдання - зберігаючи високий патріотичний дух міста і цілої прифронтової області, що фактично, взяла на себе тягар і санітарного транзиту і найближчого донора фронту, збалансувати інтереси всіх груп впливу в області і Дніпропетровську" - додає експерт.

"Область першою завершила будівництво лінії оборонних інженерних споруд, і ще переключила свою техніку й персонал на допомогу сусідам по Запоріжжю. Надплановий приріст доходів бюджету Дніпропетровської області за підсумками першого півріччя складе близько 30%, на 40% збільшено фінансування електротранспорту в місті Дніпропетровську. А обсяги фінансування ЖКГ зросли у області - практично в 2 рази. Також вдвічі більше закладено в місцевих бюджетах на капітальний та поточний ремонт доріг." - наводить маленькі успіхи політолог Цибулько.

"Зміна стилю влади області на спокійний і діловитий закладає нові шанси на розвиток території - поменше внутрішньої конкуренції, поменше галасу - побільше законності і захисту прав громадян і прав інвесторів.

Стиль Резніченка - командність і комфортна ієрархічність має по ідеї виформувати нові правила гри в області, такі, що дають нові шанси для розвитку краю. І найближчі вибори до органів місцевого самоврядування виявляться найкращим маркером такого стилю" - на завершення додає експерт.