ua en ru

Політика МВФ щодо України досить негнучка і навряд зміниться в найближчому майбутньому, - експерти

Політика МВФ щодо України досить негнучка і навряд зміниться в найближчому майбутньому. Таку думку висловив екс-заступник голови НБУ і Мінфіну, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко під час круглого столу "Які резерви має Україна для отримання фінансової стабільності та відновлення економічного зростання", пише "Дзеркало тижня. Україна".

"До влади у Світовому банку приходять китайці. У них інша ідеологія й інші підходи. У МВФ ж головні місця займають американці та французи з американським духом, тому я не вірю, що можна очікувати перегляду позицій фонду", - зазначив експерт.

Водночас директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін звернув увагу, що МВФ, співпрацюючи з різними країнами, націлений не стільки на стимулювання розвитку економіки, скільки на створення умов для забезпечення безпеки їх зовнішніх кредиторів від невиконання зобов'язань.

"Зараз умови МВФ щодо України гірші, ніж вони були ще півроку тому. Політика бюджетної економіки в Європі себе не виправдала, а нас змушують йти цим шляхом", - сказав експерт.

Читайте також: Україна в кінці квітня виплатила 2,13 млрд дол за кредитом