ua en ru

Заступником генпрокурора України став грузин Давид Сакварелідзе

Заступником генпрокурора України став грузин Давид Сакварелідзе Давид Сакварелідзе став заступником генпрокурора України

Заступником генерального прокурора України Віктора Шокіна призначений громадянин Грузії Давид Сакварелідзе (на фото). Про це генпрокурор заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні мною призначені два заступника генерального прокурора України. Це Володимир Павлович Гузир. Він буде керувати питаннями слідства СБУ, МВС, податкової міліції. Особливо хочу вам представити Давида Сакварелідзе, який буде завідувати кадрами в ГПУ, а також всіма питаннями, пов'язаними з євроінтеграцією і реформуванням органів прокуратури України", - заявив Шокін.

За його словами, Сакварелідзе і Касько будуть займатися збереженням санкцій ЄС проти екс-чиновників режиму Януковича.

"Я думаю, що ми зробимо все можливе, щоб цього (скасування санкцій, - ред.) не відбулося. ... Я думаю, що вони поїдуть у відрядження найближчим часом", - повідомив генпрокурор.

Він також зазначив, що Сакварелідзе залишається претендентом на посаду директора Антикорупційного бюро.

Давид Сакварелідзе з 11 лютого 2015 року є громадянином України. Свою кар'єру розпочав в Міністерстві юстиції Грузії спеціалістом департаменту правової експертизи. Потім був запрошений в Адміністрацію Президента старшим радником служби з юридичних питань та відносин з державними органами. У 2007 році, після навчання в Японії, почав працювати в Генеральній прокуратурі Грузії заступником начальника апарату, був прокурором кількох областей, заступником Генерального прокурора Грузії.

Нагадаємо, напередодні Шокін звільнив начальника слідчого управління Генпрокуратури Святослава Лаганяка, заступника начальника Головного управління процесуального керівництва і нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами Володимира Орлова і прокурора Донецької області Миколи Франтовського.