ua en ru

Україна створить орган для імплементації УА з ЄС, - глава МЗС

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявляє про необхідність створення міжвідомчого органу для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявляє про необхідність створення міжвідомчого органу для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Про це він заявив на конференції "Нова європейська політика: від слів до дій", передає кореспондент РБК-Україна.

Дещиця зазначив, що з європейської сторони створений механізм для реалізації угоди.

"Як механізм цієї реалізації можна назвати створення "групи підтримки України", яка була створена у квітні в Європейській комісії. Також розроблена програма "європейська порядок денний для України", яка запропонована нам європейською стороною", - сказав він.

В.о. міністра зазначив, що "ми (Україна) зі своєї сторони найближчим часом повинні доопрацювати і створити необхідний координуючий орган, який був би аналогом "Групи дружби", був координуючим органом міжвідомчим, який міг би реалізовувати положення Угоди про асоціацію".

Нагадаємо, 9 квітня Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу оголосив про створення Єврокомісією групи підтримки України, яка надає технічну допомогу і дає поради Україні у проведенні реформ.