ua en ru

Порошенко і голови фракцій Ради домовилися скоротити виборчу кампанію до 45 днів

Президент України Петро Порошенко і голови фракцій Верховної Ради домовилися скоротити виборчу кампанію на дострокових виборах парламенту із 60 до 45 днів.

Президент України Петро Порошенко (на фото) і голови фракцій Верховної Ради домовилися скоротити виборчу кампанію на дострокових виборах парламенту із 60 до 45 днів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби спікера Олександра Турчинова.

Як наголошується, по завершенні пленарного засідання Верховної Ради в четвер відбулася зустріч Президента Петра Порошенка, голови Верховної Ради Олександра Турчинова і прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з головами депутатських фракцій і груп.

"За інформацією Голови Верховної Ради України О.Турчинова, під час наради йшлося про проведення дострокових парламентських виборів у 2014 році. Враховуючи прийняття парламентом закону про внесення змін до Державного бюджету на поточний рік, суттєве скорочення бюджетних витрат, учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності здешевлення виборчих процедур і зменшення у зв'язку із цим терміну проведення виборчої кампанії із 60 до 45 днів ", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні під час виступу в Раді Порошенко заявив, що дострокових парламентських виборів в Україні не уникнути. "Їх (виборів, - ред.) проведення вимагають 80% українців, тому вони відбудуться", - заявив глава держави.