ua en ru

План реформування прокуратури України представлять на наступному тижні, - ГПУ

План реформування прокуратури України буде представлений наступного тижня. Про це в ході брифінгу заявив перший заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"На наступному тижні я буду вже презентувати конкретний план дій, конкретну стратегію, як ми бачимо реформування прокуратури, і, звичайно ж, одним з пунктів буде антикорупційна прокуратура", - заявив Сакварелідзе.

Відповідаючи на запитання журналіста про скорочення держапарату, перший заступник генерального прокурора України зазначив, що хотів би домогтися максимального скорочення співробітників.

"Більше, ніж передбачено новим законом", - сказав він.

"Україні потрібна маленька, але дуже гнучка і ефективна бюрократія. Це стосується і прокуратури. Головне - не кількість співробітників, а як побудована сама система, як працюють самі механізми, які реально орієнтуються на конкретні результати, а не на зайві функції, які залишилися ще з радянських часів", - додав Сакварелідзе.

Він також пообіцяв, що якщо результати його роботи не будуть задовольняти громадськість, то він покине свій пост.
"Якщо результати нашої роботи не будуть задоволені через якийсь певний термін, через рік, я готовий покинути свою посаду. Я вам обіцяю", - сказав Сакварелідзе.

Нагадаємо, 23 грудня 2014 р. Комісія з питань громадянства рекомендувала Президентові України Петру Порошенку надати українське громадянство Давид Сакварелідзе і Гізо Углава, які раніше займалися проведенням реформ прокуратури Грузії.

У лютому 2015 р. Сакварелідзе назначлии заступником генпрокурора України.