ua en ru

Політичні сили Італії погодили кандидатуру прем'єр-міністра

Політичні сили Італії погодили кандидатуру прем'єр-міністра Фото: ілюстративне фото (PxHere.com)

Кандидатура буде представлена главі держави і подана на розгляд парламенту

Італійські політичні сили "Рух 5 зірок" і "Ліга" досягли домовленості щодо кандидатури наступного прем'єр-міністра. Про це повідомляє Agence France Press.

Як повідомляється, лідер "Ліги" Маттео Сальвини заявив про те, що досягнута угода стосується і кандидатур міністрів майбутнього уряду.

"Ми домовилися щодо голови та міністрів уряду і сподіваємося, що ніхто не накладе вето на вибір, який представляє волю більшості італійців", - сказав Сальвини, додавши, що ні він сам, ні лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо не будуть прем'єром.

За даними ЗМІ, Сальвини в майбутньому уряді повинен зайняти пост глави МВС, а Ді Майо може стати або міністром праці, або міністром економічного розвитку.

Прем'єром може стати майже не відомий професор приватного права Джузеппе Конте.

Очікується, що партії оголосять про те, хто очолить уряд, на зустрічі з президентом Серджо Маттареллой, який спочатку повинен схвалити кандидатуру прем'єра, потім уряд має отримати підтримку парламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Італії Серджо Маттарелла починає черговий раунд консультацій з надією сформувати уряд і вийти з безвиході, що склалася після парламентських виборів 4 березня.