ua en ru

Для політбезпеки важливе тісне співробітництво України з Європою в енергетичній сфері, - Йошка Фішер

Для політбезпеки важливе тісне співробітництво України з Європою в енергетичній сфері, - Йошка Фішер

Для досягнення політичної безпеки важливе тісне співробітництво України з Європою в енергетичній сфері. Про це німецький політик Йошка Фішер заявив на Форумі з енергетичної безпеки – Energy Security for the Future: New sources, Responsibility, Sustainability, який відбувся 2 червня у Монте-Карло (Монако) за ініціативою співвласника групи компаній Burisma Миколи Злочевського і Князя Монако Альбера II.

За словами віце-канцлера Німеччини (1998-2005) Йошки Фішера, енергетична безпека в Європі традиційно сприймалася як частина політичної безпеки.


"Сьогодні для України дуже важливе тісне співробітництво з Європою і в цьому вже досягнутий прогрес. Але Україна повинна більш інтенсивно диверсифікувати свої джерела енергії і розвивати поновлювані джерела енергії, у використанні яких вона має величезний потенціал в силу географічного розташування та природних факторів", – зазначив Йошка Фішер. Розвиток нових технологічних напрямків дозволить Україні зайняти важливе місце в європейському енергетичному співтоваристві.

Власне розвиток нових потужностей на базі альтернативних поновлюваних джерел енергії дозволить країні не тільки забезпечити політичну незалежність, але і стати енергетичним хабом в регіоні, підсумував політик.

Форум з енергетичної безпеки був також обраний майданчиком для презентації англомовної версії книги польського публіциста Мачея Ольхави Mission Ukraine, в якій представлено бачення Європейського співтовариства та місця в ньому України. Видання розкриває нові цікаві деталі відомої Місії Кокса-Кваснєвського, яка відіграла ключову роль в період Революції Гідності в Україні. Особливу увагу в книзі присвячено питанням європейської інтеграції, місцю України в Європі і світі, формуванню сучасних лідерів та нових політичних еліт. Через призму подій в Україні запропонована нова стратегія міжнародної політики.

На Форумі Energy Security for the Future: New sources, Responsibility, Sustainability книгу Mission Ukraine презентував Олександр Кваснєвської, разом з автором вони провели автограф-сесію і пообіцяли видати україномовну версію книги.

"Це безпрецедентний випадок, коли Форум зміг об'єднати самих різних людей з різним соціальним статусом навколо ідеї енергетичної безпеки в Європі. Міжнародний Форум, організований Фондом принца Альбера II і Burisma – це не тільки спроба залучити соціально відповідальний бізнес і громадянське суспільство до вирішення даної задачі, скільки можливість надати дискусійний майданчик для самих різних ідей, результатом яких стане комплексна довгострокова і глобальна за своїми масштабами робота в області формування нової стратегії енергетичної безпеки на європейському континенті", – зазначив бізнесмен, президент Групи Burisma Микола Злочевський