ua en ru

Поліграфічне підприємство "Тріада" заявляє про спроби рейдерського захоплення компанії

Поліграфічне підприємство "Тріада" (м. Вишневе, Київська область) заявляє про спроби рейдерського захоплення з боку фірми "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ". Про це йдеться в прес-релізі підприємства.

Як наголошується в релізі, "Тріада" є однією з найбільших друкарень України, яке більше 65 відсотків своєї продукції виготовляє на експорт. За даними прес-служби, за останній рік це вже друга спроба рейдерського захоплення і зупинки роботи підприємства. Як наголошується в документі, ініціаторами рейдерського захоплення, як і в перший раз, став кредитор "Тріади" з російської сторони в особі фірми "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ".

Поліграфічне підприємство "Тріада" заявляє про спроби рейдерського захоплення компанії

Підкреслюється, що "Тріада" була заснована у 2001 році і з невеликої друкарні виросла в одного з лідерів поліграфічної галузі України. На черговому етапі свого розвитку в 2008 році компанія закупила нове поліграфічне обладнання на суму 5 млн євро, взявши його в кредит у компанії "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ", що постачає таке обладнання.

Як наголошується в прес-релізі, на сьогоднішній день керівництво поліграфічного підприємства "Тріада Принт" погасило більшу частину вартості обладнання і планувала до травня 2016 року повністю закрити заборгованість.

"У зв'язку з агресією Росії і різким падінням економіки "Тріада" зверталася з пропозиціями про реструктуризацію. Також було запропоновано в якості гарантії погашення боргу передати об'єкт нерухомості на користь "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ", але компанія "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ" почала судову процедуру повернення обладнання. Оскільки значна частина обладнання оплачена, суд призначив експертизу вартості машини для визначення пропорційності вимог про повернення обладнання. Не чекаючи рішення суду власники "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ" вирішили діяти з позиції сили", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними прес-служби, 30 жовтня на територію фабрики проникла група невідомих осіб у спортивній формі, в кількості 30-40 осіб, супроводжуваних представником російської компанії "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ". Вони заявили, що орендують на даній території приміщення друкарні "ПКП Тріада" і що їм належить обладнання комбінату, а також представили нібито "нового директора" підприємства Шаміля Халідова. При цьому, чинний і беззмінний директор з моменту заснування компанії, він же один із співзасновників компанії Сергій Сніжко, нічого про це навіть не чув, директора не міняв, на зборах засновників з цього приводу не повідомлявся.

"Оскільки співробітники "Тріади" викликали міліцію, незаконне вторгнення на підприємство не відбулося. Однак рейдери заблокували роботу друкарні, оточивши приміщення і перешкоджаючи руху її працівників та транспорту. 31 жовтня - 2 листопада поблизу ТОВ "Перша взуттєва фабрика "Київ", на території якої розташовані виробничі потужності "Тріади", в критичні моменти перебувало вже близько 300 агресивно налаштованих чоловіків спортивного вигляду, що перешкоджають входу-виходу співробітників і проїзду автомобілів. У зв'язку з такими діями невідомих директор ТОВ "Тріада Принт" Сергій Сніжко 2 листопада звернувся в Києво-Святошинське райуправління ГУ МВС у Київській області із заявою, в якій вказав, що розцінює такі дії як бандитизм. Керівник "Тріади" попросив правоохоронців вжити заходів для забезпечення громадського порядку та безпечної діяльності підприємства", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується в прес-релізі, керівництво "Тріади" зробило спробу сісти за стіл переговорів з російськими кредиторами, закликаючи "ЯМ ІНТЕРНЕШНЛ" до цивілізованого обговорення варіантів оплати залишку боргу за обладнання. Проте, спроби "віджати" підприємство тривають. За інформацією керівництва "Тріади", готується новий набіг рейдерів.

Поліграфічне підприємство "Тріада" заявляє про спроби рейдерського захоплення компанії

У зв'язку з цим керівництво друкарні "Тріада" закликає правоохоронні органи негайно реагувати, адже таке беззаконня свідчить про незахищеність українського бізнесу на своїй же території.