ua en ru

За півроку міжнародні резерви України зросли на 16%, - НБУ

За півроку міжнародні резерви України зросли на 16%, - НБУ Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Міжнародні резерви України складають майже 18 млрд доларів

Міжнародні резерви України станом на 1 липня 2017 склали 17 млрд 970 млн доларів (в еквіваленті) за попередніми даними. Про це повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ).

Наголошується, що таким чином, за перше півріччя 2017 року вони зросли на 16%. Зокрема, за підсумками червня зростання склало 2%.

"Сприятлива ситуація на зовнішніх ринках дозволила Національному банку і надалі купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не створюючи при цьому перешкод для укріплення гривні", - повідомили в НБУ.

Повідомляється, що минулого місяця Нацбанк купив 301,6 млн доларів. У той же час, обсяг проданої за інтервенціями валюти склав 1,4 млн доларів.

Обсяг чистої купівлі валюти Нацбанком в минулому місяці склав 300,2 млн. доларів.

У той же час кошти з резервів використовувалися для платежів Кабміну по обслуговуванню і погашенню державного боргу України в іноземній валюті в сумі 5,8 млн доларів.

"Станом на 1 липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України з поточних операцій уряду і Національного банку", - підсумували в НБУ.

Нагадаємо, Україна подала заявку на проведення щорічних зборів регіональної групи країн-членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку в 2021 році.