ua en ru

Польоти "АероСвіт" в Росію з 10 грудня можуть бути припинені через борги у розмірі більше 1,2 млн дол

Польоти української авіакомпанії "АероСвіт" у повітряному просторі РФ можуть бути припинені з 10 грудня через заборгованість компанії за аеронавігаційне обслуговування у розмірі понад 1,2 млн дол. Про це повідомляє Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація).

"В даний час заборгованість цієї авіакомпанії за аеронавігаційне обслуговування на трасах становить 1 млн 68 тис. дол., за аеронавігаційне обслуговування в районі аеродрому (Шереметьєво) - понад 178 тис. долл.", - йдеться в повідомленні. Авіакомпанія також має заборгованість перед аеропортом Шереметьєво за аеропортове обслуговування - 95 млн руб.

У Росавіації зазначають, що 20 листопада поточного року "АероСвіт" було своєчасно повідомлено про встановлення обмежень на виконання регулярних і чартерних рейсів її повітряних суден у зв'язку із заборгованістю.

Обмеження для чартерних рейсів повітряних суден цієї авіакомпанії введені з 27 листопада 2012 р., термін аеронавігаційного обслуговування регулярних рейсів продовжений до 10 грудня.

"Викликає здивування позиція керівництва авіакомпанії "АероСвіт", яке до теперішнього часу не спробувало врегулювати питання про погашення заборгованості і не виходить на контакти з представниками російських підприємств", - відзначають в Росавіації.

У свою чергу, московський аеропорт Шереметьєво також повідомив сьогодні про призупинення обслуговування рейсів "АероСвіт" з 10 грудня у зв'язку з утвореною заборгованістю.

Читайте також: Чистий збиток "АероСвіту" у 2011 р. збільшився у 3,3 разу - до 1,46 млрд грн