ua en ru

У замаху на Парубія підозрюють екс-командувача Внутрішніх військ

У замаху на Парубія підозрюють екс-командувача Внутрішніх військ Фото: Андрій Парубій

Зазначається, що Шуляк зараз переховується в Росії

Слідство встановило, що замовником замаху на вбивство першого заступника Голови Верховної Ради України (ВРУ) Андрія Парубія може бути колишній командувач Внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

Так, зазначається, що Шуляк зараз переховується в Росії. Також у спробі вбивства Парубія підозрюють громадян Коробова, Соколовського і Соколенка.

"Досудовим слідством встановлено, що о 23:10 24 грудня 2014 року біля готелю "Київ" громадянин Російської Федерації О. Г. Соколенко, з метою вбивства, кинув під ноги А. В. Парубія бойову гранату Ф-1. Лише за щасливим збігом обставин вибух гранати не призвів до загибелі віце-спікера ВР України, екс-секретаря РНБОУ", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що проведеними слідчими (розшуковими) заходами встановлено, що замовником замаху на вбивство Парубія може бути С. М. Шуляк, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України (часів міністра внутрішніх справ В. Ю. Захарченка), який наразі переховується від правосуддя на території Російської Федерації.

Зазначимо, з травня 2012 по березень 2014 р. посаду начальника Головного управління - командувача внутрішніх військ МВС займав Станіслав Шуляк. Він був оголошений в розшук ще у березні 2014 р. за підозрою в причетності до розстрілу людей на Майдані Незалежності в Києві.

В грудні 2014 р. також повідомлялося, що Шуляк готує російських найманців в Криму.

Раніше повідомлялося, що Головне слідче управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) повідомило про підозру колишньому начальникові Головного управління - командувачу внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ (МВС) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України (дезертирство).

Нагадаємо, 24 грудня 2014 року у першого заступника Верховної Ради Андрія Парубія у центрі Києва біля готелю "Київ" невідомий кинув гранату.