ua en ru

Замах на Плотницького: що відомо про підрив автомобіля глави ЛНР

Замах на Плотницького: що відомо про підрив автомобіля глави ЛНР Фото: Ігор Плотницький

Плотницький отримав осколкові поранення печінки і селезінки

У суботу вранці в Луганську підірвали автомобіль ватажка так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігоря Плотницького. Бойовики вважають, що до замаху Плотницького причетна українська диерсионно-розвідувальна група. У свою чергу Адміністрації президента заявили про непричетність інциденту. Подробиці події читайте на РБК-Україна

Плотницький отримав сильну контузію при вибуху

Повідомляється, що глава республіки отримав бароудар і важку контузію. Загрози життю немає.

Названі версії, хто може бути причетний до підриву автомобіля Плотницького

Заступник міністра з питань окупованих територій України Георгій Лою назвав чотири можливі версії, які можуть пояснити підрив автомобіля Плотницького.

"Свої. Відомо, що Плотницький нещадно грабував окуповану частину Луганської області. Звичайно, у нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком ймовірно, що ліквідація - результат внутрішньої конкурентної боротьби", - зазначив він.

Совфед РФ пов'язує замах з спробою дестабілізації ситуації в ЛНР"

"Зараз проглядається лише один його замовник (замаху на Теслярського, - ред.) - спецслужби України, так само як і їх мета - дестабілізувати ситуацію в ЛНР. Інших "зацікавлених осіб" особисто я просто не бачу", - сказав перший заступник голови комітету ради федерації з оборони Франц Клинцевич.

ЛНР замах на Плотницького назвали терактом

"Сьогодні о 07:55 було скоєно замах на голову ЛНР. Факти на місці події говорять про те, що це терористичний акт. Для розслідування події створена робоча група, у яку входять всі силові відомства республіки", - заявив "прем'єр-міністр" ЛНР Сергій Козлов.

Українська сторона не причетна до замаху на Плотницького, - АП

"Українська сторона не причетна до замаху на Плотницького, це не має логіки і не вирішить питання", - заявив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Причиною замаху на Плотницького може бути боротьба за владу в ЛНР

Замах на ватажка так званої "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького може бути пов'язане з передвиборчою кампанією" в ЛНР.

За словами, заступника директора департаменту Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скибицкого, замах на ватажка ЛНР може бути пов'язано з боротьбою за розподіл фінансових потоків і влада або ж з початком передвиборчої кампанії" у ЛНР.

Замах на Ігоря Теслярської пов'язано з війною спецслужб РФ на Донбасі, - Шкіряк

Як заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк, на території окупованого Донбасу йде відверта конкуренція і ворожнеча між російськими спецслужбами.

"За нашою інформацією, стався замах на ватажка ЛНР Ігоря Плотницького . І це ще одне підтвердження того, що таке насправді терористичні республіки...Ми оприлюднили інформацію, що російські спецслужби готують усунення Захарченко та Теслярської, власне, сталося, що сталося", - сказав він.

В СБУ прокоментували замах на Плотницького

У Службі безпеки України замах на ватажка так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігоря Плотницького пов'язали з боротьбою за владу в ЛНР.

Глава ЛНР отримав осколкові поранення печінки і селезінки

"Лідер ЛНР Ігор Плотницький у важкому стані перебуває в лікарні. Машина потрапила під спрямований вибух великої сили. Основна версія ДРГУ", - написав Царьов в мікроблозі.

У Луганську підірвали автомобіль ватажка ЛНР

У Луганську підірвали автомобіль ватажка так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігоря Плотницького.