ua en ru

Замах на Мосійчука: подробиці

Замах на Мосійчука: подробиці Фото: замах на Мосійчука (УНІАН)

Замах на Мосійчука відбувся у Києві вчора ввечері

Замах на Ігоря Мосійчука, народного депутата від "Радикальної партії Ляшка" відбулося у Києві вчора ввечері, 25 жовтня. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Замах на Мосійчука: загинули дві людини

Вчора ввечері біля будівлі телеканалу "Еспрессо" на вулиці Адама Міцкевича в Києві стався вибух, в результаті якого був поранений народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук.

Вибух біля офісу телеканалу "Еспресо

Опубліковано РБК-Україна 25 жовтня 2017 р.

"На виході з телеканалу "Еспресо", коли він виходив з будівлі, стався спрямований вибух. Ігор Мосійчук поранений, зараз його везуть в лікарню", - повідомила прес-служба нардепа у його Facebook.

У прес-службі назвали подію замахом на нардепа. Телеканал "Еспрессо" з посиланням на очевидців повідомив, що вибухнув мотоцикл, на якому прибули двоє чоловіків, одним з яких був нардеп Мосійчук. Один з потерпілих важко поранений, другий - у трохи кращому стані. Пізніше стало відомо, що другий потерпілий - політолог Віталій Бала.

Щойно по закінченню ефіру на телеканалі Еспресо здійснено запах на народного депутата Ігор Мосійчук , підірвали заздалег...

Опубліковано Станіславом Коломійцем 25 жовтня 2017 р.

Глава РПЛ Олег Ляшко заявив, що Ігор Мосійчук в лікарні, він отримав важкі поранення. Замах на Мосійчука, на думку Ляшка, пов'язане з його професійною діяльністю і політичною позицією.

Пізніше Мосійчука прооперували, його перевели в реанімацію, нардеп перебуває в стані середньої тяжкості.

Ігор Мосійчук у лікарні, важкі поранення, але жити буде. Частка охоронця, який його врятував, поки не відома. Дай Бог, щоб...

Опубліковано Олегом Ляшком 25 жовтня 2017 р.

Голова "Радикальної партії" зажадав від українських спецслужб проведення ретельного розслідування. Пізніше Ляшко додав, що охоронець Мосійчука живий і знаходиться в лікарні.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що одного врятувати потерпілого не вдалося, він помер від отриманих травм по дорозі в лікарню.

Пізніше стало відомо, що при замаху на Мосійчука загинув 36-річний Михайло Мормель, капітан поліції, який жив у сусідньому під'їзді.

Замах на Мосійчука СБУ кваліфікували як теракт

Зорян Шкіряк пізніше заявив, що слідство у замаху на Мосійчука було передано СБУ, процесуальне керівництво здійснює ГПУ за статтею 258 кримінального кодексу україни - "терористичний акт".

Пізніше стало відомо, що загиблий в результаті вибуху біля телеканалу "Еспрессо" на вулиці Адама Міцкевича в Києві виявився охоронцем народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Про це у своєму Facebook повідомив лідер РПЛ Олег Ляшко.

"Охоронець Ігоря Мосійчука помер. Його звали Руслан. У 17 лікарні помер від травм в результаті вибуху", - написав Ляшко.

Інший радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що потужність вибуху становила не менше 1 кілограма в тротиловому еквіваленті.

На місці замаху працюють фахівці з розмінування, співробітники служби з надзвичайних ситуацій, слідчо-оперативна група.

За словами Геращенка, одна з версій слідства, в числі інших - дії російських спецслужб по дестабілізації суспільно-політичної ситуації на тлі акцій протесту.

Радник глави МВС Іван Варченко заявив пізніше, що у вбивстві народного депутата Ігоря Мосійчука був зацікавлений глава Чечні Рамзан Кадиров.

"Є конкретні докази, які можуть підтверджувати те, що зацікавлені, зокрема заяви Рамзана Кадирова від 2014 року, в яких він прямо говорив про свої наміри вбити Мосійчука та деяких його колег", - заявив Варченко.

Він додав, що доказів достатньо для того, щоб одним із пріоритетних вважати саме версію про замовника з Росії.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав необґрунтованими звинувачення на адресу глави Чечні Рамзана Кадирова в зв'язку з замахом на народного депутата Верховної ради України Ігоря Мосійчука.

"Як завжди абсолютно необґрунтоване ні на чому, голослівне істерично звинувачення з Києва, які звучать не тільки на адресу Рамзана Кадирова, а й усіх, хто займає хоч які-небудь посади в Москві", - заявив Пєсков,

За словами Пєскова, звинувачення на адресу Росії є проявом русофобії.

Замах на Мосійчука: Бала у важкому стані

Політолог Віталій Бала знаходиться в дуже важкому стані. Про це заявив лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко.

"Дуже важкий стан у Віталія Бали. Йому зараз роблять операцію в іншій лікарні. У нього пошкоджені легені, печінка, внутрішні органи. Дуже важкий стан", - сказав він.