ua en ru

Замах на Мосійчука: у Кремлі назвали необґрунтованими заяви про причетність Кадирова

Замах на Мосійчука: у Кремлі назвали необґрунтованими заяви про причетність Кадирова Фото: Ігор Мосійчук (facebook.com/mosijcuk.igor)

Звинувачення на адресу Росії є черговим проявом русофобії, заявив Пєсков

Звинувачення на адресу глави Чечні Рамзана Кадирова у зв'язку з замахом на народного депутата Верховної ради України Ігоря Мосійчука є необґрунтованими. Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РІА.

"Як завжди абсолютно необгрунтоване ні на чому, голослівне істерично звинувачення з Києва, які звучать не тільки на адресу Рамзана Кадирова, але й всіх, хто має хоч які-небудь посади в Москві", - заявив Пєсков, відповідаючи на прохання прокоментувати заяви МВС України про можливу причетність глави Чечні до замаху на Мосійчука.

Також, за словами Пєскова, звинувачення на адресу Росії є проявом русофобії.

Нагадаємо, раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що у відомстві вважають, що у вбивстві народного депутата Ігоря Мосійчука був зацікавлений глава Чечні Рамзан Кадиров.

"Варіантів може бути багато. Замовник один - РФ. Є конкретні докази, які можуть підтверджувати те, що зацікавлені, зокрема заяви Рамзана Кадирова від 2014 року, в яких він прямо говорив про свої наміри вбити Мосійчука і деяких його колег", - заявив Варченко.

За його словами, слідство розглядає різні версії, проте доказова база зараз достатня для того, щоб однією з пріоритетних вважати саме версію замовника і з Російської Федерації.