ua en ru

Замах на "міністра" ДНР: у МВС України назвали можливу причину

Замах на "міністра" ДНР: у МВС України назвали можливу причину Фото: Зорян Шкіряк (УНІАН)

За даними українського МВС, всі постраждалі в результаті вибуху знаходяться у важкому стані

Замах на "міністра" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Тимофєєва міг стати наслідком боротьби за сфери впливу. Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Ми підтверджуємо факт замаху на так званого "міністра доходів і зборів" російсько-терористичної банди "ДНР" Тимофєєва, що стався сьогодні вранці в тимчасово окупованому Донецьку. За оперативною інформацією, в результаті вибухів постраждали 8 людей. Усі перебувають у важкому стані. Сам так званий "міністр" живий, але перебуває в реанімації у критичному стані", - зазначив Шкіряк.

Він також припустив, що причиною замаху стали переговори Тимофєєва з кураторами з РФ для усунення ватажка ДНР Олександра Захарченка.

"Ймовірно, мова йде про спробу ліквідації можливого конкурента з боку верхівки цієї злочинної організації. Тобто, з боку самого Захарченка, який і наказав убити Тимофєєва", - додав Шкіряк.

У той же час він не виключив версію про те, що російські спецслужби могли запустити чергову спецоперацію по зачищенню бойовиків, як прямих свідків злочинів Росії в Україні.

Увага! Ми підтверджуємо факт замаху на так званого "міністра доходів і зборів" російсько-терористичної банди "ДНР" Тимоф...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 23 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Донецька прогриміли два вибухи. Представники місцевих правоохоронних органів" поки не коментують інцидент.