ua en ru

Замах на Мадуро: у Венесуелі затримано головного організатора злочину

Замах на Мадуро: у Венесуелі затримано головного організатора злочину Фото: Ніколас Мадуро (wikimedia.org)

Хенріберт Еммануель Рівас був затриманий при спробі виїхати з країни

Міністр зв'язку і інформації Венесуели Хорхе Родрігес повідомив, що влада затримала трьох підозрюваних у замаху на президента країни Ніколаса Мадуро, серед яких головний організатор злочину. Про це повідомляє Agencia Venezolana.

Родрігес розповів, що був затриманий чоловік під псевдонімом "Морфео", чиє справжнє ім'я Хенріберт Еммануель Рівас. Він вважається одним з головних підозрюваних в організації замаху на президента. Він був затриманий при спробі виїзду з країни. Повідомляється, що він дав свідчення, які записані на відео, що було продемонстровано на прес-конференції.

Також повідомляється, що був заарештований Лісбет Еспосіто під псевдонімом "Ла Перрера", а також відставний полковник Сантьяго Рамон під псевдонімом "Корокоро".

Родрігес повідомив, що Ріваса приховувало міністерство закордонних справ Колумбії, а також посольства Чилі та Мексики у Венесуелі. Родрігес закликав уряди цих країн пояснити як причетні до цього офіційні особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники замаху на Мадуро зникли в Перу. Мадуро закликав уряд Перу допомогти в захопленні терористів і повернення їх у відповідності з міжнародним правом венесуельським владі.