ua en ru

Замах на Гандзюк: ще одного підозрюваного взяли під варту на 60 діб

Замах на Гандзюк: ще одного підозрюваного взяли під варту на 60 діб Фото: Микита Грабчук (facebook.com/ivan.antypenko)

Під час нападу підозрюваний Микита Грабчук також отримав значний опік тіла

Херсонський міський суд сьогодні, 23 серпня, взяв під варту підозрюваного в замаху на вбивство керуючого справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк Микиту Грабчука на 60 діб. Про це Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції -начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

Він повідомив, що судом обрано запобіжний захід утримання під вартою п'ятому учаснику нападу на Гандзюк. Аброськін зазначив, що під час нападу він також отримав значний опік частин свого тіла.

За його словами, молодого 23-річного жителя Житомирської області "використовував для вчинення жахливого злочину той чоловік, який під час військових дій було для нього командиром, якому він повністю довіряв своє життя".

Імовірно, Аброськін під організатором має на увазі Торбіна Сергія Володимировича, жителя Херсона. Він був учасником бойових дій в складі п'ятого окремого батальйону ДУК. Позивний "Опер". Має орден "За мужність" ІІІ ступеня, а також орден "Народний Герой України". Очолює громадську організацію "Добровольців учасників АТО "Добровольці Божої Чоти".

Адвокат Грабчука на питання пояснював підозрюваний, чому він це зробив, той відповів, що: "він вважав, що вона сепаратистка і корупціонерка. Ті особи, які боролися за Україну, у них така думка, що ті, хто думають інакше... не те щоб вороги... Я думаю, що не метод, звичайно".

Послухайте уважно. Це адвокат підозрюваного Грабчука Микити, якого підозрюють саме у виконанні злочину, тобто обливанням кислотою Катерина Гандзюк. - Чи пояснював підозрюваний чому він це зробив? - Тому що він посчітав, що вона є сепратистом і корупціонером. Ті особи, які боролись за Україну, у них така думка, що ті хто думають інакше … не те щоб вороги… але... ну це не метод, звісно (обливати кислотою). Ну, по-перше, як колишній військовслужбовець 122 окремий батальйон ВДВ, відповідально заявляю, що серед наших товаришів і тих, хто воював на Донбасі таких дедалі менше. Ми боролись також за право кожного на свободу думки. А щодо Катерини... я їй довіряю не менше ніж тим, з ким ми воювали на промзоні проти РФ. Бо вона кожен день, кожну мить і всі свої дії робила з думкою про Україну. По-друге я дуже радий за пана захисника підозрюваного, що а) - в нього така гарна російська мова; б) - що на рингтоні стоїть "Боже царя храни"; але було-б добре, як-би адвокат виступав на суді, не порушуючи ст. 12 Закон України "Про судоустрій і статус суддів", тобто говорив би на українській мові. І на останок... Щоб вважати Катерину сепаратисткою - треба геть не знати її жодної секунди. Тому ця історія виключно придумана задля того, аби побратими підозрюваних не думали, що це було зроблено виключно за гроші. Ну й читайте пост мого товарища, з яким ми воювали на промзоні Авдіївки Nik Bublik Shevchenko і який знав підозрюваних: https://goo.gl/WJLVgR. За відео дякую Инна Зелёная!

Опубліковано Masi Nayyem Четвер, 23 серпня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що сьогодні в Херсоні проходить судове засідання по обранню запобіжного заходу підозрюваного в нападі на Катерину Гандзюк Грабчуку. Суд задовольнив клопотання захисту про закритий режим засідання.

Як відомо, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в Київський опіковий центр. Спочатку кваліфікація у кримінальному провадженні була "хуліганство", потім прокуратура перекваліфікувала як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а після підтвердження того, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікація була змінена на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".