ua en ru

Покупці пакетів акцій трьох енергокомпаній сплатили до держбюджету 404,2 млн грн, - ФДМУ

Покупці пакетів акцій ПАТ "Вінницяобленерго", ПАТ "ЕК "Чернівціобленерго" та ПАТ "Закарпаттяобленего" сплатили до держбюджету 404,2 млн грн.

Покупці пакетів акцій ПАТ "Вінницяобленерго", ПАТ "ЕК "Чернівціобленерго" та ПАТ "Закарпаттяобленего" сплатили до держбюджету 404,2 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду державного майна України.

"Покупці пакетів акцій ПАТ "Вінницяобленерго", ПАТ "ЕК "Чернівціобленерго" та ПАТ "Закарпаттяобленего" в повному обсязі сплатили кошти за пакети акцій розміром 25% статутного капіталу цих компаній, торги за якими відбулися в останній тиждень листопада на українських біржах. Всього до державного бюджету надійшло 404,2 млн грн. Ця сума в 2,2 рази перевищує початкову вартість пакетів акцій", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що гроші від продажу акцій енергокомпаній в повному обсязі надійшли до держбюджету.

Ціна продажу однієї акції ЕК "Чернівціобленерго" склала 2,56 грн, перевищивши номінал в 10,2 рази (0,25 грн.), ціна продажу однієї акції "Закарпаттяобленего" склала 2,15 грн, що в 8,6 рази вище номінальної (0,25 грн.). А ціна продажу однієї акції "Вінницяобленерго" склала 145,57 грн, що в 14,5 рази перевищила її номінальну вартість (10 грн).

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України виставив на приватизацію частки у 18 обласних енергетичних компаніях.