ua en ru

Поклонська зв'язала затримання кримських татар з профілактичними рейдами в Криму

Поклонська зв'язала затримання кримських татар з профілактичними рейдами в Криму Фото: Поклонська зв'язала затримання кримських татар з профілактичними рейдами в Криму

За її словами, "правоохоронці" окупованого Криму не могли порушити права в сфері міжрелігійних відносин

Підконтрольний Російській Федерації прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська пояснила недавні затримання кримських татар посиленням заходів безпеки на півострові до Дня Перемоги. Про це вона повідомила російському агентству ТААС.

В рамках посилення безпеки до 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у всіх містах окупованого Криму проводять профілактичні рейди в місцях масового скупчення людей.


"Скрізь будуть рейди, скрізь будемо перевіряти міграційне законодавство, у посиленому режимі проводитиметься робота в місцях масового скупчення громадян", - заявила Поклонська.

За її словами, в суботу, 7 травня, під час одного з таких рейдів на ринку Євпаторії виявили вісьмох громадян Узбекистану, які порушили міграційне законодавство.

Також Поклонська відзначила, що не допускається порушення прав у сфері міжрелігійних відносин підконтрольними Росії правоохоронцями. А повідомлення про масові затримання в мечетях "прокурор" назвала спекуляціями.

"В мечеті, церкви та інші релігійні установи, правоохоронні органи не заходять. Все це брехня і спекуляції", - підкреслила Поклонська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території анексованого Росією Криму в місті Євпаторія затримали 25 кримських татар і відвезли на допит у відділення поліції.

Також повідомлялося, що в мечеть в анексованому Криму приїхали озброєні люди, які після молитви відвезли мусульман в невідомому напрямку. Про це сообщил адвокат Еміль Курбединов на своїй сторінці в Facebook.