ua en ru

Поклонська порадила США створити "свій Меджліс"

Поклонська порадила США створити "свій Меджліс" Фото: Наталія Поклонська

Поклонська заявила, що кримські татари самі просили заборонити Меджліс

"Прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська, яка винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар, у відповідь на критику з боку держдепартаменту США порадила США створити "свій Меджліс". Про це Поклонська написала на своїй сторінці у Facebook.

"Раз вже представники Держдепартаменту США вимагають скасувати рішення Міністерства юстиції Російської Федерації про визнання громадського об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" екстремістською організацією, а також моє рішення про призупинення діяльності даного об'єднання, то це значить, що ми на правильному шляху", - заявила вона, заявивши, що Меджліс - це не демократична організація, а є незареєстрованим громадським об'єднанням, яке носить "екстремістський характер, займається деструктивною діяльністю, здійснює диверсійні акти проти кримчан".


Поклонська заявила, що Меджліс "розпалює міжнаціональну ворожнечу і ненависть", тому і цікавий західним країнам.

"Міжнародна громадськість чомусь закриває очі на диверсійні акти, які були здійснені в минулому році, коли шляхом підриву електроопор знеструмили весь Кримський півострів, коли без електрики залишилися 2,5 млн. чоловік! Це що? Це демократія, на думку західних країн? Якщо це демократія, то що таке злочин? Якщо вони готові жити в такій демократичній державі, то нехай живуть. Нехай у себе тоді створюють Меджліс!", - написала вона.

Як повідомила Поклонська, кримські татари самі просили заборонити Меджліс, який "абсолютно не надає їм ніякої допомоги, а тільки тим і займається, що постійно спекулює на національному ґрунті".

Зазначимо, США закликали РФ відмінити рішення про визнання екстремістської діяльності Меджлісу. У свою чергу, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що РФ не має наміру прислухатися до заклику США про скасування заборони Меджлісу у Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Брюсселі (Бельгія) та Вашингтоні (США) восени 2016 року можуть відкритися представництва Меджлісу кримськотатарського народу - вже вирішуються фінансові та кадрові сторони цього питання.