ua en ru

Поклонська спростовує затримання кримських татар під Сімферополем

Поклонська спростовує затримання кримських татар під Сімферополем Фото: Поклонська спростовує затримання кримських татар під Сімферополем

Поклонська назвала дану інформацію "спекуляцією"

"Прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська спростувала інформацію про затримання кримських татар на півострові, передає РИА Новости.

Поклонська назвала дану інформацію "спекуляцією".


Вона заявила, що дійсно проводилися "профілактичні заходи в нічних розважальних закладах та клубах".

Предмет рейдів - виявлення осіб, які перебувають у стані наркотичного сп'яніння, а також осіб, які перебувають на території Росії з порушенням міграційного законодавства.

"Всього було перевірено близько 50 осіб різної національності, куди входять росіяни, українці, кримські татари, чеченці, дагестанці і інші національності. Нікого не затримували, всі були перевірені на предмет знаходження на обліках в різних розшукових даних. Всі були перевірені і відпущені, ніхто нікого не затримував, ніяких заяв і зауважень не було, порушення прав також не допущено", - заявлено Поклонська.

За її словами, за результатами роботи складено протокол про адміністративне правопорушення згідно із знаходженням деяких осіб у стані наркотичного сп'яніння.

"Деякі були доставлені в відділення поліції для перевірки документів максимум до 2 годин. Після встановлення особи вони вільно відправилися додому. Ніяких затримань не було", - заявила Поклонська.

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 квітня, в селі Піонерське Сімферопольського району Криму озброєні люди в масках затримали 35 відвідувачів місцевого кафе.