ua en ru

Поклонська направила до суду справу щодо бійця "Азову"

Поклонська направила до суду справу щодо бійця "Азову" Фото: Наталія Поклонська розповіла про справу щодо Максима Філатова

Максима Філатова називають бійцем "Азову" і звинувачують у спробі здійснення теракту

Так звана "прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі щодо Максима Філатова, якого називають бійцем батальйону "Азов" і звинувачують у спробі здійснення теракту. Про це повідомляє прес-служба "прокуратури Криму".

Зазначено, що Філатова звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених статтями "Замах на терористичний акт", "Незаконне виготовлення вибухового пристрою", "Незаконні зберігання, перевезення й носіння вибухових пристроїв", "Пошкодження чужого майна зі значною шкодою шляхом підпалу".


"За версією слідства, Філатов з метою дестабілізації міжнаціональних відносин у квітні 2014 року підпалив будівлю мечеті "Чукурча" у Сімферополі, після чого у серпні того ж року, використовуючи саморобний вибуховий пристрій, спробував вчинити терористичний акт біля будівлі прокуратури республіки", - йдеться в повідомленні відомства.

Наголошується, що кримінальну справу направили для розгляду в Північно-Кавказький окружний військовий суд.

Нагадаємо, раніше Поклонська заявила, що має намір перевірити мовлення української радіостанції в Криму.