ua en ru

Поки рішення Радфеду РФ про застосування військ в Україні зберігатиме силу, у диверсантів будуть розв'язані руки, - МЗС України

Поки рішення Ради Федерації Росії про застосування військ в Україні зберігатиме силу, у диверсантів будуть розв'язані руки.

Поки рішення Ради Федерації Росії про застосування військ в Україні зберігатиме силу, у диверсантів будуть розв'язані руки. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Підставою для директив і наказів щодо безпосереднього використання підрозділів сил спеціальних операцій РФ на території України є постанова Ради Федерації Російської Федерації №48-РФ від 1 березня 2014 року про надання Президенту РФ Володимиру Путіну права на використання Збройних сил РФ на території України, яка з початку військової інтервенції та окупації АР Крим і до теперішнього часу зберігає силу", - йдеться в повідомленні.

МЗС наголошує, що, поки згадана постанова зберігатиме силу, у російських військовослужбовців, диверсантів і їх прихильників будуть розв'язані руки для організації масових збройних заворушень, проведення терористичних актів і актів саботажу, захоплення адміністративних приміщень, а також вчинення вбивств та інших злочинів на території України.

"Закликам МЗС РФ щодо деескалації ситуації у південно-східних регіонах України має передувати скасування всіх актів, включаючи згадану постанову Федеральних Зборів РФ, які легалізують військову активність збройних сил РФ на території України, в тому числі на окупованій території АРК", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, як заявив сьогодні на брифінгу в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця (на фото), Україна очікує більш чіткої позиції від західних партнерів на переговорах у Женеві 17 квітня 2014 р. стосовно ситуації, яка склалася між Україною і РФ.