ua en ru

Поки інститути держави і суспільства не будуть працювати нормально, ніхто не вирішить наші проблеми, - Медведчук

Поки інститути держави і суспільства не будуть працювати нормально, ніхто не вирішить наші проблеми. Про це у своєму блозі пише лідер громадського руху "Український вибір"Віктор Медведчук.

"Влада каже нам, що європейська інтеграція - це спосіб зробити нашу країну кращою шляхом впровадження правильних стандартів. Реальність же доводить: поки не поміняємося ми самі, поки інститути держави і суспільства не стануть працювати нормально, ніякий "наглядач" не вирішить жодної нашої проблеми", - зазначає він.

Медведчук також нагадав про нещодавній інцидент з нацистською символікою на трибунах "Арени Львів", що спричинило за собою санкції ФІФА.

"На короткий час всі, окрім наших "патріотів", для яких нацизм не проблема, перейнялися боротьбою з радикалізмом на футбольних матчах. Були роздані сотні інтерв'ю, написані тисячі репортажів і статей. Нагадаю, до речі, що, наскільки мені відомо, ніхто з фанатів з нацистською символікою так і не був затриманий міліцією. Загалом, все при справі: ФІФА вказує, що нацизм - це не зовсім добре, "патріоти" шукають змова у Варшаві та Москві, українські влада обіцяє все вирішити і такого надалі не допустити.

Минуло не так багато часу, і в Полтаві на матчі "Ворскла" - "Металіст" відбувається інцидент куди більш серйозний, ніж львівський, який викликав такий резонанс. Харківські ультрас, в масках і татуйовані свастиками, влаштовують натуральний розгром гостьового сектора полтавського стадіону", - зазначає Медведчук.

"Ви чули про реакції Федерації футболу на цей інцидент? Або про реакцію Міністерства внутрішніх справ? Навряд чи, тому що її не було. Європейці ж нас не просили, самі свою роботу ми робити не збираємося. Але ж це була не просто демонстрація символіки, а натуральні заворушення: спалювання крісел, напад на простих полтавських уболівальників, скандування образ на адресу міліції.

Дивує наївність наших людей, які вважають, що як тільки на угоді про асоціацію з Європейським союзом будуть поставлені підписи, так український чиновник не буде брати хабарів, міліція стане захищати українських громадян, а федерація футболу - займатися безпекою вболівальників", - резюмує політик.