ua en ru

Пошук балансу між регіональною і центральною владаю є ключовим питанням реформи місцевого самоврядування, - Ставнійчук

Пошук балансу між регіональною і центральною владаю є ключовим питанням реформи місцевого самоврядування. Про це сьогодні в інтерв'ю "5 каналу" повідомила радник Президента України - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента (АП) України Марина Ставнійчук.

"Ключовим питанням має бути пошук балансу між регіональною і центральною владаю... Щоб була можливість запровадити механізми збалансованого розвитку регіонів", - зазначила Ставнійчук.

При цьому вона наголосила на важливості самоорганізації місцевих територіальних громад, їх спроможності впливати на вирішення питань на центральному рівні.

Читайте також: На реформу місцевого самоврядування потрібно близько 5-7 років, - Ставнійчук

За словами Ставнійчук, на першому періоді реформування вже мають бути здійснені перші практичні кроки.

"Мова йде про стандартизацію і систематизацію і запровадження якості адміністративних і соціальних послуг, які надаються на місцевому і обласному рівні", - зазначила радник Президента.

Також вона наголосила на важливості підвищення кваліфікації кадрів у органах місцевого самоврядування і широкої роз'яснювальною роботи серед населення.

При цьому другий період реформування включатиме практичні кроки, пов'язані з перерозподілом повноважень. "Але це питання далекої перспективи", - додала Ставнійчук.