ua en ru

На реформу місцевого самоврядування потрібно близько 5-7 років, - Ставнійчук

Реформа місцевого самоврядування в Україні розрахована на 5-7 років. Про це сьогодні повідомила секретар Конституційної асамблеї, радник Президент Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"На межі 1,5-2 років ми маємо здійснти комплекс заходів, які пов'язані з повним аналізом соціально-економічного стану регіонів, з наданням якості адміністративних, соціальних та інших послуг начеплена. Сподіваюся, що впродовж 2013 р. ми зможемо вирішити питання забезпечення системи форми місцевої демократії, залучення людей до участі в місцевій політиці. І через 1,5-2 роки ми зможемо говорити про те, що в Україні створена інституційно-законодавча база для можливого наступного розвитку другого етапу реформи місцевого самоврядування. Орієнтовно, якщо говорити загалом про реформу, то вона розрахована на 5-7 років", - заявила Ставнійчук.

Вона сподівається, що найближчим часом вийде указ Президента, який підтвердить план відповідних заходів.

Вона також додала, що минулого тижня координаційна рада з розвитку громадянського суспільства при Президентові запропонувала комітету Верховної Ради з питань державного будівництва і місцевого самоврядування скласти план спільних заходів щодо законодавчої роботи.

Читайте також: Рада регіонів ухвалила до 1 жовтня 2013 р. підготувати пропозиції щодо реформи місцевого самоврядування в пілотних регіонах