ua en ru

Викрадення Гончаренка: подробиці

Викрадення Гончаренка: подробиці Фото: викрадення Гончаренка

Викрадення Гончаренка: що відомо про зникнення нардепа

Викрадення Гончаренка відбулося сьогодні, 23 лютого, в Одесі. Повідомляється, що нардеп не виходить на зв'язок, а в прокуратурі підтверджують, що найвірогіднішою версією є викрадення. Подробиці - в матеріалі РБК-Україна.

Викрадення Гончаренка: перші повідомлення

Народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Олександр Бригинець на своїй сторінці в Facebook написав, що Гончаренко вчора ввечері виїхав в Одесу на термінову зустріч, після чого зник.

Вчора увечорі нардеп Олексій Гончаренко виїхав до Одеси на термінову зустріч. Вчора він говорив, що це дуже важлива і п...

Опубліковано Олександром Бригинцем 23 лютого 2017 р.

"Вчора ввечері нардеп Олексій Гончаренко виїхав в Одесу на термінову зустріч. Учора він казав, що це дуже важлива і публічна зустріч. У залі його немає... Близькі і рідні не знають про його місце знаходження. Телефон не відповідає... Прокуратура, має більше інформації, підтверджуючої, що швидше за все версія - викрадення", - написав Бригинець.

Журналіст Володимир Горковенко пізніше повідомив, що Гончаренко виїхав в Одесу на день "врегулювати деякі проблеми".

Керівник фракції "БПП" Ігор Гринів в сесійній залі парламенту звернувся до правоохоронних органів з пропозицією організувати спеціальний штаб з пошуку нардепа. Спікер Ради Андрій Парубій підтримав рішення і розпорядився направити відповідне звернення від парламенту.


"Колеги, я підтримую Ігоря Гриніва і вважаю правоохоронні органи повинні негайно прийняти всі необхідні заходи для того, щоб ця ситуація була вирішена. І прошу оформити як звернення від голови Верховної Ради, від парламенту", - сказав Парубій.

Луценко заявив, що Гончаренко викрадений сепаратистами

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що нардепа Олексія Гончаренка викрала група сепаратистів з метою тортур. Про це в коментарі журналістам повідомила депутат від "БПП" Ольга Червакова.

"Підтвердила ГПУ. Зараз від Юрія Луценка ми дізналися, що, на його думку, Олексія Гончаренка викрала група сепаратистів з метою фізичних тортур. Ця інформація зараз перевіряється. Я думаю, що зараз найголовніше - не піддаватися паніці і щоб правоохоронні органи створили робочу групу або скоординували свої дії з метою з'ясування місцезнаходження народного депутата Олексія Гончаренка", - заявила Червакова.

Викрадення Гончаренка: СБУ підключилася до пошуку нардепа

У Службі безпеки України підтвердили викрадення Олексія Гончаренка. СБУ також проводить оперативні заходи щодо пошуку викраденого народного депутата.

"Спецслужби займаються пошуковими і оперативними заходами. Не коментуючи інформацію, можу підтвердити: ми підтверджуємо інформацію, яка вийшла годину назад (про викрадення Гончаренко, - ред.)", - повідомив радник глави СБУ Юрій Тандіт.

Прокуратура відкрила провадження за фактом викрадення Гончаренко

Прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення народного депутата Олексія Гончаренка.

Повідомляється, що прокуратура внесла в ЄРДР відомості про інцидент, який кваліфікований як "незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя і здоров'я потерпілого, з використанням зброї".

У міністерстві внутрішніх справ, тим часом, немає версій викрадення Гончаренко. Також МВС поки не залучили до пошуку зниклого депутата, повідомив речник відомства Артем Шевченко.

"Шукатимемо, якщо буде таке доручення. Зрозуміло, що ми будемо діяти. Поки ніяких версій викрадення немає", - сказав він.

Телефон Гончаренка був онлайн після звістки про викрадення

У месенджері Viber остання активність нардепа Олексія Гончаренка зафіксована в 9:54, в WhatsApp - 10:14.

altaltalt

Фото: акаунти Гончаренка в месенджерах

У Telegram телефон Олексія Гончаренка нібито був в мережі після 14 годин, коли з'явилася інформація про його викрадення.

Викрадення Гончаренка не було інсценуванням, - прокурор

Прокурор Одеської області Олег Жученко на брифінгу повідомив, що викрадення нардепа Олексія Гончаренка не було постановкою, але нанесення тяжких тілесних ушкоджень нардепу вдалося запобігти.

Він додав, що нардеп знаходиться в безпеці і скоро буде давати свідчення.

Жученко заявив, що замовником викрадення нардепа був депутат Лиманського Кушнарьов - батько загиблого в одеському Будинку профспілок 2 травня 2014 року антимайданівця.

Пізніше цю інформацію підтвердив нардеп від "БПП" Володимир Ар'єв.

Гончаренка знайшли. Викрадач - сепар. Затриманий. Виявився депутатом Лиманської райради, батько загиблого в Домі Профспілок 2 травня 2014 антимайданівця. Мета викрадення - помста.

Опубліковано Volodymyr Ariev 23 лютого 2017 р.

"Гончаренка знайшли. Викрадач - сепар. Затриманий. Виявився депутатом Лиманської райради, батько загиблого в Домі Профспілок 2 травня 2014 антимайданівця. Мета викрадення - помста", написав він на своїй сторінці в Facebook.

Гончаренко назвав своє викрадення спецоперацією спецслужб

Народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що його викрадення було спецоперацією українських силовиків щодо затримання сепаратистів.

"Я став учасником спецоперації українських силовиків Операція тривала кілька місяців, вони її документували, отримуючи відповідні санкції суду Апогей повинен був відбутися сьогодні Невипадково це довелося на 23 лютого", - сказав Гончаренко.

За його словами, зловмисники хотіли його викрасти і заподіяти тяжкі тілесні ушкодження. Гончаренко знав, що його викрадуть і співпрацював з українськими спецслужбами, щоб зловити злочинців.

"Моє викрадення було інсценовано", - додав депутат.

Вчора ввечері він спеціально виїхав до Одеси. Також Гончаренко підтвердив, що одним з організаторів його викрадення був депутат від "Опоблоку" Олександр Кушнарьов, син якого загинув під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.