ua en ru

Прикордонний пункт "Ізварине" блокується українськими військовими шляхом вогневого прикриття, - інформцентр РНБО

Прикордонний пункт "Ізварине" на кордоні з Росією в Луганській області блокується українськими військовими шляхом вогневого прикриття.

Прикордонний пункт "Ізварине" на кордоні з Росією в Луганській області блокується українськими військовими шляхом вогневого прикриття. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Чепового, Україна фіксує постійну присутність російських військ у прикордонних районах. "Українські прикордонники відзначають постійну присутність у прикордонних районах, переміщення груп невідомих осіб, а також переміщення військової техніки та підрозділів збройних сил Росії поблизу кордону", - заявив представник РНБО.

Чеповий зазначив, що РФ не виконує своїх обов'язків з охорони державного кордону з Україною і сприяє перетину кордону терористами.

"Наприклад, такі дії відзначаються на прикордонному пункті "Ізварине" в Луганській області. Українською стороною такі спроби блокуються вогневим прикриттям кордону", - заявив Чеповий.

Нагадаємо, вранці 24 червня начальник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив, що прикордонний пункт "Ізварине" знаходиться поза контролем української влади.

За даними ЗМІ, пункт захоплений сепаратистами, які здійснюють через нього пропуск з/на територію України.

23 червня Кабінет міністрів України розпорядився закрити пункт пропуску "Ізварине" в Луганській області на кордоні з Росією.