ua en ru

Прикордонники затримали в зоні АТО представницю "Оплота"

Прикордонники затримали в зоні АТО представницю "Оплота" Фото: затримана сепаратистка (ДПСУ)

Громадянка України 1989 року народження входила до складу незаконного збройного формування

Українські прикордонники затримали в зоні антитерористичної операції на Донбасі жінку, яка входила до складу терористичного угрупування "Оплот". Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зокрема зазначено, що сьогодні, 18 лютого 2018 року, в КПВВ "Новотроїцьке" з окупованого Донецька прибула громадянка України 1989 року народження.

"Під час перевірки оперативниками Донецько-Луганського управління ДПСУ було встановлено, що в діях громадянки вбачаються ознаки складу правопорушення ККУ за ч. 1 ст. 260 (створення непередбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їхній діяльності)", - йдеться в повідомленні.

Оперативники з’ясували, що жінка входила до складу непередбачених законом України воєнізованих формувань так званої "ДНР".

"У серпні 2014 року українка вступила в підрозділ "Оплот", де мала нібито отримати посаду помічника кухаря, однак у подальшому, за порадою чоловіка, відмовилась проходити службу в НЗФ", - доповіли у відомстві.

У ДПСУ додали, що нині жінку передано співробітникам Національної поліції та встановлюється, ким насправді вона була, перебуваючи у складі бандформувань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник начальника Харківського прикордонного загону планував працевлаштуватися на роботу в структурах терористичної організації "ЛНР".