ua en ru

Прикордонники затримали у Луганській обл.. російського неонациста з антиукраїнськими агітками

Українські прикордонники відділу "Мілове" затримали у Луганській області російського неонациста з антиукраїнськими агітаційними листівками.

Українські прикордонники відділу "Мілове" затримали у Луганській області російського неонациста з антиукраїнськими агітаційними листівками. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Як повідомляється, 22-річний росіянин, який знаходився в розшуку, був затриманий, коли прямував маршрутним таксі до населеного пункту Мілове з Луганська.

"Під час перевірки законності перебування даного громадянина на території України було встановлено, що затриманий перевищив термін перебування в Україні та знаходиться у розшуку за ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, зберігання, перевезення, пересилання, чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)", - йдеться у повідомленні.

Також було встановлено, що затриманий являється членом угруповування неонацистів - скінхедів "Слов'яни". При ньому було виявлено ніж зі свастикою SS, металевий ланцюг та агітаційні листівки "Донбасс вставай".

"З його слів він мав намір провести вербування нових членів з подальшим використанням їх у сепаратистських заходах та з метою дестабілізації ситуації в Луганській області. За даним фактом проінформовано співробітників СБУ та МВС, а також проставлено заборону в'їзду на територію України терміном на 3 роки", - йдеться у повідомленні.

Також, як повідомлялось раніше, вчора в пункті пропуску «Довжанський» прикордонники Луганського загону спільно з співробітниками СБУ зупинили двох росіян та білоруса, які мали намір потрапити до України. У них правоохоронці виявили військове обмундирування, компас, посуд, засоби захисту, флягу, маскхалат, розгрузки, берці, медикаменти, підсумок для гранат та магазинів від АК. Даним громадянам був заборонений в'їзд на територію України терміном на 3 роки.