ua en ru

Прикордонники затримали трьох іноземців при спробі незаконно покинути Україну

Прикордонники затримали трьох іноземців при спробі незаконно покинути Україну Фото: затримання іноземців-порушників кордону (прес-центр ДПСУ)

Двоє затриманих виявились громадянами Грузії, один - Азербайджану

Прикордонники Харківського загону затримали трьох іноземців-порушників державного кордону та їхнього провідника-українця. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зокрема зазначено, що прикордонники відділу "Козача Лопань" отримали інформацію від дільничного інспектора прикордонної служби про рух до кордону з РФ групи невідомих осіб.

"Уже за декілька хвилин прикордонний патруль спільно з дільничним на відстані 200 метрів від лінії держкордону затримали "мандрівників", які намагались незаконно перетнути рубіж на вихід із України. Двоє затриманих виявились громадянами Грузії, один - Азербайджану, супроводжував їх громадянин України", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, після фіксації ознак правопорушення вказаних осіб доставили до прикордонного підрозділу для складання адміністративно-процесуальних документів.

Прикордонники затримали трьох іноземців при спробі незаконно покинути УкраїнуПрикордонники затримали трьох іноземців при спробі незаконно покинути Україну

Фото: затримання грузинів і азербайджанця на кордоні (прес-центр ДПСУ)

У ДПСУ доповіли, що стосовно грузинів та азербайджанця складено протоколи за ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України), а щодо українця - за ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), відповідне повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення направлено до Національної поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Державної прикордонної і фіскальної служб затримали громадянина Грузії, який намагався вивезти з непідконтрольної території готівку.