ua en ru

Прикордонники затримали на річці Дунай 3 громадян Пакистану й українця

Прикордонники затримали на річці Дунай 3 громадян Пакистану й українця Фото: затримання порушників кордону (прес-центр ДПСУ)

Вони намагалися річкою незаконно перетнути кордон із Румунією

Прикордонники Ізмаїльського загону (Одеська область) затримали на річці Дунай трьох громадян Пакистану та одного українця. Вони намагалися річкою незаконно перетнути кордон, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що, маючи завчасну інформацію про появу в місті Кілія осіб східної зовнішності, охоронці кордону посилили патрулювання річкою.

"Побачивши чотирьох невідомих осіб, які на гумовому човні намагалися перетнути державний кордон, прикордонний наряд на катері здійснив їхнє затримання. У ході перевірочних заходів з’ясовано, що порушники намагались потрапити до сусідньої Румунії, щоб попросити статус біженця. Громадянин України наміру перетинати кордон не мав. При собі іноземці не мали документів, що посвідчують їхню особу", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, в подальшому на правопорушників чекатиме суд та примусове видворення з території України. Інформація щодо можливої причетності громадянина України до правопорушення, передбаченого статтею 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон) перевіряється.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні України та Польщі український громадянин напав на польського митника.